Beer Bros. Muodafocka
American Wheat Beer Bros. Piwne Freaki

Beer Bros. Muodafocka

Jestem oburzony. Jestem oburzony uprzedmiotowianiem kobiet w tak wspaniałym kraju. Kraju ludzi wierzących i darzących bliźniego uczuciami najwyższego sortu. Młoda foczka? Czy ta nazwa została skonsultowana z przedstawicielami Greenpeace i WWF? Co będzie następne. RIS o wdzięcznej nazwie „Stary Waleń”?

Read More
Trzech kumpli Pan IPAni
American Wheat Piwne Freaki Trzech Kumpli

Trzech kumpli Pan IPAni

Jeśli robicie coś, co nie pozwoli Wam skupić się w pełni na tym co do Was piszę, to rzućcie to w cholerę, bo piszę dziś poważne rzeczy. Piszę o jednym z lepszych, ciekawszych piw, jakie piłem w tym roku. Pluję sobie w brodę, że piwo to dorwałem dopiero teraz, a nie w letni upalny dzień. Jest tak zajebiście pijalne, że w upał wypiłbym spokojnie 5 IPAnów z rzędu, pokazując wielkiego faka prażącemu słońcu.

Read More
Pracownia Piwa Hey Now
American Wheat Piwne Freaki Pracownia Piwa

Pracownia Piwa Hey Now

To jeden z najbardziej oczekiwanych momentów w mym piwnym życiu. Moment oczekiwany już świadomie, dorośle, rzec by można. Poprzednie to oczekiwanie na nową dostawę Żywego w osiedlowym sklepie, czy Obolony  w Leclercu, lecz to było już dość dawno. Obecne oczekiwanie to już czasy teraźniejsze i ciągły żal o to, że brak czasu i „moje statusienie” nie pozwalają mi na kosztowanie wielu pysznych piw z Pracowni Piwa. A tu bach. Żal się skończył. Jak nie Mahomet do góry, to góra do Mahometa, czy jakoś tak. Pracownia zaczęła butelkować swoje piwa i dostępne są one już w naprawdę wielu miejscach naszego pięknego kraju.

Read More
Salamander American Wheat
American Wheat Piwne Freaki Stu mostów

Salamander American Wheat

Bez walenia w bambus. Dojechała mnie grypa, więc piwo wyciągnięte z mych piwnych notatek. Amerykańska pszenica z browaru Stu Mostów z Wrocławia. Ekia Stu mostów jest prężna niczym muskuł Arnolda S. i dzięki temu ich piwa dotarły do naszej syberyjskiej miejscowości położonej tuż obok lotniska w Świdniku. Kupiłem więc wszystkie dostępne i stopniowo wyleję do sieci podsumowania z degustacji.

Read More
Page 1 of 1